0
K pokladně

Batátová polévka

Batátová polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Iceland Sladké brambory krájené 500g
2 ks Cibule šalotka kulatá, balení 250g
1 ks Mrkev pozdní praná volná (cca 150g)
1000 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
1 ks Petržel kořenová praná volná (cca 80g)
5 g Rozmarýn čerstvý řezaný, vanička 30g
1 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
20 ml Monini Classico extra panenský olivový olej 500 ml
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Vitana Pepř černý mletý 18g
3 ml Limmi 100% Citrónová šťáva 200ml
50 g Přeštická Vepřová slanina krájená (cca 150g)
5 g Petržel listová čerstvá řezaná, vanička 30g

Postup přípravy

1. Batáty nejdříve upečeme

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Mražené batáty, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel promícháme v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidáme čerstvý rozmarýn a vše dáme péct asi na 30 minut.

2. Orestujeme dvě šalotky

V hrnci na lžíci másla orestujeme najemno nasekané šalotky, když zesklovatí, přidáme upečenou zeleninu a vše zalijeme vývarem a dáme vařit.

3. Stačí rozmixovat a je to

Ponorným mixérem ji rozmixujeme. Polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním orestujeme na pánvi nakrájenou slaninu, kterou s polévkou servírujeme společně se zelenou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Iceland Sladké brambory krájené 500g (300 g)

Cibule šalotka kulatá, balení 250g (2 ks)

Mrkev pozdní praná volná (cca 150g) (1 ks)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (1000 ml)

Petržel kořenová praná volná (cca 80g) (1 ks)

Rozmarýn čerstvý řezaný, vanička 30g (5 g)

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (1 lžíce)

Monini Classico extra panenský olivový olej 500 ml (20 ml)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Vitana Pepř černý mletý 18g (2 g)

Limmi 100% Citrónová šťáva 200ml (3 ml)

Přeštická Vepřová slanina krájená (cca 150g) (50 g)

Petržel listová čerstvá řezaná, vanička 30g (5 g)