0
K pokladně

Tofu cheesecake

Tofu cheesecake

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

260 g Špaldová celozrnná mouka
180 g Kokosový cukr
1 lžíce Kypřící prášek do pečiva
3 lžíce Bezlepková mouka
140 g Rostlinné máslo
800 g Tofu natural
60 g Kukuřičný škrob
1 ks Banán
2 ks Vanilkový cukr
2 ks Citrón
70 ml Řepkový olej

Postup přípravy

1. Nejprve korpus

Smícháme v míse mouku, dvě lžičky pečícího prášku, 80g kokosového cukru, lžíci bezlepkové mouky a přidáme studené máslo.

2. Vypracujeme těsto

Vypracujeme těsto a zabalíme jej do fólie. Necháme jej v lednici odpočinout asi 30 minut.

3. Mixujeme

Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme tofu, cukr, škrob, banán, vanilkový cukr, šťávu ze dvou citrónů, kůru, olej a dvě lžíce mouky.

4. Těsto předpečeme

Nahřejeme troubu na 180 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vyložíme těstem dno i okraje formy. Těsto dáme péct na 5 minut do trouby. Poté na něj nalijeme hladký tvarohový krém. Uhladíme stěrkou a dáme do trouby péct na 50 minut.

5. Dobrou chuť!

Hotový cheesecake vychladíme a podáváme s čerstvým ovocem.

Nakupte potřebné ingredience

Špaldová celozrnná mouka (260 g)

Kokosový cukr (180 g)

Kypřící prášek do pečiva (1 lžíce)

Bezlepková mouka (3 lžíce)

Rostlinné máslo (140 g)

Tofu natural (800 g)

Kukuřičný škrob (60 g)

Banán (1 ks)

Vanilkový cukr (2 ks)

Citrón (2 ks)

Řepkový olej (70 ml)