0
K pokladně

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Špagety
2 lžíce Olivový olej
100 g Anglická slanina
2 stroužky Česnek
3 ks Vejce
40 g Grana Padano
2 g Sůl
2 g Pepř černý

Postup přípravy

1. Těstoviny al dente

Těstoviny uvaříme na skus a odebereme z nich trochu horké vody na omáčku.

2. Dva stroužky česneku stačí

Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme nakrájenou anglickou slaninu. Česnek oloupeme, rozmáčkneme a přihodíme do pánve. Necháme ho chvíli rozvonět a potom vyjmeme.

3. Špagety na pánvi promícháme s omáčkou

V misce vyšleháme žloutky s nastrouhaným sýrem. Uvařené špagety přidáme na pánev se slaninou. Po prohřátí sundáme pánev mimo ohřev a špagety promícháme s vaječnou směsí, přidáme trochu vody z těstovin.

4. Podle chuti

Na talíři dochutíme čerstvě mletým pepřem a hoblinkami sýra.

Nakupte potřebné ingredience

Špagety (250 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Anglická slanina (100 g)

Česnek (2 stroužky)

Vejce (3 ks)

Grana Padano (40 g)

Sůl (2 g)

Pepř černý (2 g)