Zebrový cheesecake

Zebrový cheesecake

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

180 g Máslové sušenky
1 lžíce Kakao
160 g Máslo
230 ml Smetana ke šlehání
500 g Mascarpone
250 g Zakysaná smetana
4 ks Vajíčka
3 lžíce Cukr krupice
150 g Bílá čokoláda
200 g Čokoláda na vaření

Postup přípravy

1. Na korpus

V mixéru rozemeleme sušienky a smícháme je s kakaem. Umleté sušenky smícháme se změklým máslem (80g). Směs použjeme na vystlání dna dortové formy a vyrobíme asi 1 cm vysoké okraje po celém obvodě formy. Sušenkový korpus dáme zapéct na 10 minút do trouby vyhřáté na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnout.

2. Náplň

Smetanu na šlehání (150g) ohřejeme a rozdělíme na 2 části. Půlkou zalijeme nalámanou tmavou čokoládu (100g) a druhou polovinou bílou čokoládou (100g). Obě čokolády v misce mícháme, dokud se čokolády úplně nerozpustí. Potom je necháme vychladnout. Mascarpone, zakysanou smetanu, vajíčka a cukr metličkou smícháme v misce. Náplň rozdělíme na 2 části. Do poloviny náplně přidáme za stáleho míchání vychladlou tmavou čokoládu a do druhého bílou čokoládu. Mícháme, dokud nevznikne hladká směs.

3. Na závěr

Na sušenkový korpus do středu nalijeme 1 naběračku tmavé směsi. Do středu tmavé směsi potom nalijeme 1 naberačku svetlé směsi. Takto postup opakujeme, dokud nám směsi nedojdou. Formou trochu zatřeseme, aby se náplň srovnala. Cheesecake pečeme při teplotě 170 °C přibližne 60 minut. Okraje by měly být zlatohnědé a střed trochu nedopečený. Hotový cheesecake necháme vychladnout a následně ho dáme stuhnout do ledničky na celu noc.

Na druhý den si připravíme smícháním horké smetany (80g), čokolády na vaření (100g) a másla (80g) čokoládovou polevu, kterou vrch koláče polijeme. Na závěr vrch dozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou (50g).

Nakupte potřebné ingredience

Máslové sušenky (180 g)

Kakao (1 lžíce)

Máslo (160 g)

Smetana ke šlehání (230 ml)

Mascarpone (500 g)

Zakysaná smetana (250 g)

Vajíčka (4 ks)

Cukr krupice (3 lžíce)

Bílá čokoláda (150 g)

Čokoláda na vaření (200 g)