Do hodinky
1 porce
V mixéru rozemeleme sušienky a smícháme je s kakaem. Umleté sušenky smícháme se změklým máslem (80g). Směs použjeme na vystlání dna dortové formy a vyrobíme asi 1 cm vysoké okraje po celém obvodě formy. Sušenkový korpus dáme zapéct na 10 minút do trouby vyhřáté na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnout.
Smetanu na šlehání (150g) ohřejeme a rozdělíme na 2 části. Půlkou zalijeme nalámanou tmavou čokoládu (100g) a druhou polovinou bílou čokoládou (100g). Obě čokolády v misce mícháme, dokud se čokolády úplně nerozpustí. Potom je necháme vychladnout. Mascarpone, zakysanou smetanu, vajíčka a cukr metličkou smícháme v misce. Náplň rozdělíme na 2 části. Do poloviny náplně přidáme za stáleho míchání vychladlou tmavou čokoládu a do druhého bílou čokoládu. Mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
Na sušenkový korpus do středu nalijeme 1 naběračku tmavé směsi. Do středu tmavé směsi potom nalijeme 1 naberačku svetlé směsi. Takto postup opakujeme, dokud nám směsi nedojdou. Formou trochu zatřeseme, aby se náplň srovnala. Cheesecake pečeme při teplotě 170 °C přibližne 60 minut. Okraje by měly být zlatohnědé a střed trochu nedopečený. Hotový cheesecake necháme vychladnout a následně ho dáme stuhnout do ledničky na celu noc.
Na druhý den si připravíme smícháním horké smetany (80g), čokolády na vaření (100g) a másla (80g) čokoládovou polevu, kterou vrch koláče polijeme. Na závěr vrch dozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou (50g).