0
K pokladně

Zapečené portobello

Zapečené portobello

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Žampion portobello
125 g Mozzarella
150 g Cherry rajčata
1 stroužky Česnek
0.05 lžíce Olivový olej
0.05 lžíce Balzamikový ocet
3 lžíce Bazalka
3 g Pepř
3 g Sůl

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2.

Portobello očistěte, osolte a opepřete. Mozzarellu a a rajčata nakrájejte na menší kousky. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno. Takto připravenými ingrediencemi naplňte ochucená portobella.

3.

Zapékací mísu vymažte olejem a vložte do ní naplněné žampiony. Vše zakápněte balzamikovým octem a olivovým olejem. Pečte 20 minut a servírujte s čerstvými lístky bazalky.

4.

TIP: Zkuste namísto balzamikového octa použít balzamikovou redukci - je mnohem sladší a můžete ji snadno připravit do deseti minut. Balzamikový ocet nalijte na nepřilnavou pánev a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, ztlumte plamen na minimum a nechte probublávat, dokud nezískáte sirupovou konzistenci. Pak redukci slijte do misky a nechte vychladnout. Můžete ji použít jako lahodnou omáčku do pokrmů všeho druhu.

Nakupte potřebné ingredience

Žampion portobello (4 ks)

Mozzarella (125 g)

Cherry rajčata (150 g)

Česnek (1 stroužky)

Olivový olej (0.05 lžíce)

Balzamikový ocet (0.05 lžíce)

Bazalka (3 lžíce)

Pepř (3 g)

Sůl (3 g)