Do půl hodinky
1 porce
Troubu rozehřejte na 200 °C.
Portobello očistěte, osolte a opepřete. Mozzarellu a a rajčata nakrájejte na menší kousky. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno. Takto připravenými ingrediencemi naplňte ochucená portobella.
Zapékací mísu vymažte olejem a vložte do ní naplněné žampiony. Vše zakápněte balzamikovým octem a olivovým olejem. Pečte 20 minut a servírujte s čerstvými lístky bazalky.
TIP: Zkuste namísto balzamikového octa použít balzamikovou redukci - je mnohem sladší a můžete ji snadno připravit do deseti minut. Balzamikový ocet nalijte na nepřilnavou pánev a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, ztlumte plamen na minimum a nechte probublávat, dokud nezískáte sirupovou konzistenci. Pak redukci slijte do misky a nechte vychladnout. Můžete ji použít jako lahodnou omáčku do pokrmů všeho druhu.