0
K pokladně

Zapečené brambory s kedlubnou

Zapečené brambory s kedlubnou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 kg Brambory
0.5 kg Kedlubna
1 ks Pórek
2 ks Vejce
1 balení Smetana
1 balení Bio sýr typu eidam
1 balení Petržel
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Brambory, kedlubny a pórek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Vrstvěte je do zapékací mísy pěkně po sobě – vrstva brambor, vrstva kedlubny, vrstva pórku. Nezapomínejte průběžně solit a pepřit. Jakmile budete téměř u okraje mísy, rozšlehejte vejce spolu se smetanou a přelijte. Navrch nastrouhejte sýr, který vytvoří krásnou křupavou krustu.

2. Krok

Pečte do změknutí brambor a kedlubny a dokud sýr nebude pěkně zlatavý. Porci ozdobte trochou čerstvé petrželky.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (0.5 kg)

Kedlubna (0.5 kg)

Pórek (1 ks)

Vejce (2 ks)

Smetana (1balení)

Bio sýr typu eidam (1balení)

Petržel (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)