Zadělávaný hrášek se sumečkem

Zadělávaný hrášek se sumečkem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Mražený hrášek
1 lžíce Máslo
1 ks Jarní cibulka
1 lžíce Hladká mouka
200 ml Mléko
1 špetka Muškátový květ
1 lžička Cukr
1 špetka Sůl
300 g Filet sumečka afrického
1 lžíce Ghí

Postup přípravy

1. Uvaříme hrášek

Do hrnce dejte vařit mírně osolenou vodu, až začne vřít, nasypte do ní mražený hrášek. Nechte ho projít varem a pak ho slijte a propláchněte v cedníku ledovou vodou. 

2. Připravíme omáčku

Do hrnce dejte rozpustit máslo. Krátce na něm orestujte najemno nasekanou bílou část jarní cibulky. Teď vše zaprašte hladkou moukou a asi minutu společně smažte. Nyní jíšku zalijte mlékem a prošlehejte, aby se mouka v mléce rozpustila a vytvořila hladkou omáčku. Přidejte muškátový květ, cukr a dle chuti dosolte. Nakonec přidejte hrášek a vše zamíchejte dohromady.  

3. Pečeme sumečka

Filet sumečka osolte a nakrájejte na jednotlivé porce. Ty pak z obou stran opečte na pánvi na lžíci ghí másla a servírujte s hráškem.  

4. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Mražený hrášek (330 g)

Máslo (1 lžíce)

Jarní cibulka (1 ks)

Hladká mouka (1 lžíce)

Mléko (200 ml)

Muškátový květ (1špetka)

Cukr (1lžička)

Sůl (1špetka)

Filet sumečka afrického (300 g)

Ghí (1 lžíce)