0
K pokladně

Zabíjačkový talíř s lepenicí

Zabíjačkový talíř s lepenicí

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Červená cibule
2 hrsti Bílé kysané zelí
1 lžíce Škvařené vepřové sádlo
1 lžička Sladká paprika
1 špetka Kmín
1 špetka Sůl
2 ks Domácí jelita
1 balení Pečený prejt

Postup přípravy

1. Dvě hrsti zelí jsou akorát

Brambory oloupeme a dáme je vařit do osolené vody s kmínem. Mezitím na lžíci sádla zpěníme na měsíčky nasekanou červenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí a asi 3-4 lžíce vody z vroucích brambor, zamícháme, přiklopíme a vše dusíme asi 3 minuty.

2. Brambory rozšťoucháme na kaši

Uvařené brambory slijeme, ale trošku vody v nich necháme. Rozšťoucháme je a nakonec do nich zamíchejte podušené zelí s cibulkou a posypeme mletou paprikou.

3. Podáváme k zabijačce

Lepenice se skvěle hodí jako příloha k upečeným jitrnicím, jelítkům a prejtu.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory (750 g)

Červená cibule (1 ks)

Bílé kysané zelí (2hrsti)

Škvařené vepřové sádlo (1 lžíce)

Sladká paprika (1lžička)

Kmín (1špetka)

Sůl (1špetka)

Domácí jelita (2 ks)

Pečený prejt (1balení)