Vlčnovské koláče

Vlčnovské koláče

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Polohrubá mouka
100 g Máslo
6 lžic Cukr krupice
20 g Droždí
90 ml Vlažné mléko
1 ks Vejce (žloutek a bílek zvlášť)
1 špetka Sůl
120 g Tvaroh v alobalu
1 balení Vanilkový cukr
2 lžíce Švestková povidla
1 lžička Rum tuzemský
1 balení Máslo (na drobenku)
1 balení Hrubá mouka (na drobenku)
1 balení Cukr (na drobenku)

Postup přípravy

1. Krok

V míse prosejte mouku, doprostřed udělejte důlek a do něho nalijte asi 50 ml vlažného mléka, přidejte rozdrobené droždí a posypte trochou cukru krupice. Nechte vzejít kvásek. Nyní přidejte povolené máslo, zbytek cukru a mléka, sůl a žloutek.

2. Krok

Ručně zpracujte v nelepivé těsto. To rozdělte na 18 dílů. Z každého dílu udělejte placičku o průměru dlaně. Doprostřed dejte asi kávovou lžičku tvarohu rozmíchaného s vanilkovým cukrem. Nyní tvaroh do těsta opatrně zabalte a vytvořte kuličku, aby náplň nevytekla. Pomocí důkladně omytého vajíčka ve skořápce do každé kuličky vtiskněte důlek. Do něho dejte trochu povidel rozředěných rumem. Každý koláček přendejte do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací mísy. Nyní je nechte cca 30 minut kynout pod čistou utěrkou.

3. Krok

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Mezitím si připravte drobenku z 1 lžíce másla, cukru krupice a hrubé mouky. Po 20 minutách potřete koláčky vaječným bílkem a posypte je drobenkou. Pečte je ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (250 g)

Máslo (100 g)

Cukr krupice (6lžic)

Droždí (20 g)

Vlažné mléko (90 ml)

Vejce (žloutek a bílek zvlášť) (1 ks)

Sůl (1špetka)

Tvaroh v alobalu (120 g)

Vanilkový cukr (1balení)

Švestková povidla (2 lžíce)

Rum tuzemský (1lžička)

Máslo (na drobenku) (1balení)

Hrubá mouka (na drobenku) (1balení)

Cukr (na drobenku) (1balení)