0
K pokladně

Vepřový steak s fazolovým salátem

Vepřový steak s fazolovým salátem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Tbone steak
200 ml Olivový olej
800 g Bílé fazole
200 g Celer řapíkatý
50 g Červená cibule
100 g Rajčata keříková
20 g Hladkolistá petržel
2 lžíce Vinný ocet
10 g Med
10 g Bazalka
10 g Tymián
1 stroužek Česnek

Postup přípravy

1. Grilujeme steak

Vepřový t-bone steak osolte, opepřete a zakápněte 1 lžící olivového oleje. Položte na rozpálený gril a po 3-4 minutách otočte na druhou stranu a grilujte stejnou dobu.

2. Připravíme salát

Fazole sceďte a dejte do větší mísy. Půlku řapíkatého celeru omyjte a nakrájejte na plátky. Půlku červené cibule zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte na menší kousky.. Vše přidejte do mísy k fazolím a přidejte hrst nasekané hladkolisté petrželi.

3. Jak na zálivku?

Smíchejte 100 ml olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, půlku lžíce medu a přidejte sůl a pepř podle chuti.

4. Tajemství bylinkové salsy

Připravte si stolní mixér a do něj přidejte 100 ml olivového oleje, šťávu z poloviny citronu, 1 stroužek česneku, sůl a pepř. Přidejte hrst bazalky, tymiánu a petrželky a vše rozmixujte do hladka.

5. Dobrou chuť!

Steak podávejte s fazolovým salátem a bylinkovou salsou.

Nakupte potřebné ingredience

Tbone steak (300 g)

Olivový olej (200 ml)

Bílé fazole (800 g)

Celer řapíkatý (200 g)

Červená cibule (50 g)

Rajčata keříková (100 g)

Hladkolistá petržel (20 g)

Vinný ocet (2 lžíce)

Med (10 g)

Bazalka (10 g)

Tymián (10 g)

Česnek (1 stroužek)