Vepřový rillettes

Vepřový rillettes

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Maso Brejcha Vepřová krkovice bez kosti (cca 600g)
3 ks Cibule šalotka 250g
8 stroužky Česnek (cca 90g)
3 plátky Rozmarýn květináč "13 cm”
2 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
500 g Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka
2 g Druid Mořská sůl jemná 1000g -
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 ks Chléb dřevorubecký 400g
1 ks Hamé Nakládané Okurky 5 - 7 cm 660g
1 ks Tymián květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Krkovice s kostí i bez

Troubu rozehřejeme na 110°C. Krkovici můžeme použít s kostí i bez. Maso dobře osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.

2. Pečeme dostatečně dlouho

Šalotky zbavíme slupky a v celku je přidáme k masu. Menší hlavičku česneku rozpulíme a spolu s rozmarýnem a bobkovým listem vložíme do pekáče. Vepřové sádlo rozpustíme v rendlíku a vše v pekáči jím zalijeme. Vše by mělo být ponořené. Pečeme v rozehřáté troubě 4 - 5 hodin do úplného změknutí masa.

3. Maso natrháme

Po vytažení z trouby vyndáme maso ze sádla a necháme vychladnout. Poté ho pomocí vidličky natrháme na jednotlivá vlákna. Zalijeme trouchou výpeku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

4. Bude do zásoby

Dochucený rilettes rozdělíme do připravených nádob, které dobře napěchujeme. Nahoru poté dáme lžíci už ztuhlého sádla. Takto vám rilettes vydrží delší dobu v ledničce.

5. Šup na chleba

Při servírování si opečeme krajíc chleba, který si lehce namažeme sádlem a poté na něj dáme vrstvu samotného rilettes. Jako finální dozdobení použijeme nakládané okurčičky a čerstvý tymián..

Nakupte potřebné ingredience

Maso Brejcha Vepřová krkovice bez kosti (cca 600g) (750 g)

Cibule šalotka 250g (3 ks)

Česnek (cca 90g) (8 stroužky)

Rozmarýn květináč "13 cm” (3plátky)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2 ks)

Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka (500 g)

Druid Mořská sůl jemná 1000g - (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)

Chléb dřevorubecký 400g (1 ks)

Hamé Nakládané Okurky 5 - 7 cm 660g (1 ks)

Tymián květináč "13 cm” (1 ks)