0
K pokladně

Vepřové stir fry se zeleninou

Vepřové stir fry se zeleninou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Vepřové nudličky
1 ks Červená cibule
0.5 ks Červená paprika
0.5 ks Žlutá paprika
0.5 ks Pórek
2 ks Jarní cibulka
2 ks Stroužky česneku
1 lžíce Nasekaný čerstvá zázvor
3 lžíce Sezamový olej
2 lžíce Sojová omáčka Kikkoman
1 lžíce Škrobová moučka
0.5 g Sůl
0.5 g Pepř
200 g Rýže
30 g Arašídy

Postup přípravy

1. Maso ochutíme

Nejprve vepřové nudličky osolte a opepřete.

2. Přichystáme zeleninu a směs

Nakrájejte na měsíčky červenou cibuli a česnek na plátky. V misce smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor a sojovou omáčku.

3. Maso opečeme

Maso obalte ve škrobové moučce a na trošce oleje ho ve woku opečte zprudka ze všech stran. Když je opečené, vyndejte ho z pánve a dejte vedle na talíř.

4. Vše smícháme

Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve cibuli a po chvilce obě papriky a pórek. Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte maso a nechte ho v zelenině prohřát. Podávejte s rýží posypané čerstvou jarní cibulkou a sekanými na sucho opraženými arašídy.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřové nudličky (600 g)

Červená cibule (1 ks)

Červená paprika (0.5 ks)

Žlutá paprika (0.5 ks)

Pórek (0.5 ks)

Jarní cibulka (2 ks)

Stroužky česneku (2 ks)

Nasekaný čerstvá zázvor (1 lžíce)

Sezamový olej (3 lžíce)

Sojová omáčka Kikkoman (2 lžíce)

Škrobová moučka (1 lžíce)

Sůl (0.5 g)

Pepř (0.5 g)

Rýže (200 g)

Arašídy (30 g)