Veltlínské zelené a pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Veltlínské zelené a pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Pstruh
1 stroužek Česnek
2 hrsti Petržel
300 g Brambory
100 ml Zeleninový vývar
1 ks Červená cibule
1 lžíce Vinný ocet
1 ks Citron
1 hrst Pažitka
1 lžíce Olivový olej
1 špetka Pepř
1 sklenka Veltlínské zelené

Postup přípravy

1. Krok

Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.

2. Krok

Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.

3. Krok

Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.

4. Krok

Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citronem.

5. Zdroj

Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh (2 ks)

Česnek (1 stroužek)

Petržel (2hrsti)

Brambory (300 g)

Zeleninový vývar (100 ml)

Červená cibule (1 ks)

Vinný ocet (1 lžíce)

Citron (1 ks)

Pažitka (1hrst)

Olivový olej (1 lžíce)

Pepř (1špetka)

Veltlínské zelené (1sklenka)