Velikonoční polévka šmigrustovka

Velikonoční polévka šmigrustovka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule žlutá volná (cca 120g)
300 g Prantl Uzené šálky (cca 1kg)
1 ks Masna Rosovice Ďábelská klobása 6ks
5 ks Schubert Bio Vejce, velikost M, 6k
2 lžíce Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
50 ml Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g
5 g Vitana Paprika sladká mletá 23g
4 lžíce Bahak Křen pálivý 185g
2 lžíce Pažitka čerstvá řezaná vanička 100g
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Oloupeme střední cibuli

V 1 litru vodu uvaříme uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.

2. Čtyři vejce natvrdo

Vyjmeme maso a klobásu a nakrájíme je na kostičky. Rozdělíme je do čtyř talířů a do každého přidáme rozpůlené uvařené vejce.

3. Postupně mícháme

Vývar procedíme a následně přivedeme k varu. Postupně do něj zašleháme smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou.

4. Přidáme jeden žloutek

Odstavíme, přidáme rozšlehaný žloutek a ochutíme solí a pepřem.

5. Na talíři hraje všemi barvami

Nachystaný vývar rozdělíme do talířů a dozdobíme strouhaným křenem a pažitkou.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule žlutá volná (cca 120g) (1 ks)

Prantl Uzené šálky (cca 1kg) (300 g)

Masna Rosovice Ďábelská klobása 6ks (1 ks)

Schubert Bio Vejce, velikost M, 6k (5 ks)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (2 lžíce)

Olma Smetana ke šlehání (33%) 200g (50 ml)

Vitana Paprika sladká mletá 23g (5 g)

Bahak Křen pálivý 185g (4 lžíce)

Pažitka čerstvá řezaná vanička 100g (2 lžíce)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)