Do hodinky
1 porce
Cibuli s česnekem a mrkví zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Vše následně orestujeme v rozpáleném hrnci. Po 5ti minutách přidáme rajčatový základ a restujeme dalších 5 minut. Hrnec rozpálíme na středním plameni a rozehřejeme na něm lžíci stolního, slunečnicového oleje.
Brambory a červenou řepu zbavíme slupky a nakrájíme na vetší kostičky. Zelí zbavíme vnějších špatných a špinavých listů a nakrouháme. Vše přidáme do hrnce se základem a zalijeme zeleninovým vývarem.
Do polévky přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžíci třtinového cukru a šťávu z jednoho citrónu. Přivedeme k varu a necháme vařit přibližně 30 minut do změknutí brambor.
Hotovou polévku zakápneme smetanou a ozdobíme čerstvě nasekaným koprem.