0
K pokladně

Vafle Benedict

Vafle Benedict

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks NA TĚSTO: Vejce
200 g Hladká mouka
180 g Podmáslí nebo acidofilního mléka
50 g Rozpuštěné máslo
2 lžíce Cukr krupice
2 lžíce Prášek do pečiva
5 g Sůl
10 ml Rostlinný olej
3 ks NA POŠÍROVANÁ VEJCE: Vejce
50 ml Bílý vinný ocet
1 ks Avokádo
3 ks NA HOLANDSKOU OMÁČKU: Žloutky
1 ks Citron
10 ml Bílý vinný ocet
250 g Přepuštěné máslo Ghí
10 g Pažitka
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Vafle

Suroviny na vafle smícháme a vytvoříme husté těsto, které nalejeme do olejem vymazaného vaflovače.

2. Vejce

Do vody přilejeme trochu octa a přivedeme těsně pod bod varu. Jemným mícháním vytvoříme vodní vír, do kterého opatrně vlijeme rozklepnuté vajíčko. Za neustálého opatrného míchání pošírujeme přibližně 2 minuty.

3. Holandská omáčka

V horké vodní lázni vyšleháme žloutky do pěny a zastříkneme octem. Poté začneme pomalu přilévát přepuštěné máslo, dokud nevytvoříme emulzi. Jakmile je hustá, doladíme chuť a konzistenci citronem, solí a pepřem.

4. Servírování

Na vafli položíme plátek avokáda, pošírované vejce a vše přelijeme holandskou omáčkou. Dobrou chuť vám přeje Coca-Cola!

Nakupte potřebné ingredience

NA TĚSTO: Vejce (3 ks)

Hladká mouka (200 g)

Podmáslí nebo acidofilního mléka (180 g)

Rozpuštěné máslo (50 g)

Cukr krupice (2 lžíce)

Prášek do pečiva (2 lžíce)

Sůl (5 g)

Rostlinný olej (10 ml)

NA POŠÍROVANÁ VEJCE: Vejce (3 ks)

Bílý vinný ocet (50 ml)

Avokádo (1 ks)

NA HOLANDSKOU OMÁČKU: Žloutky (3 ks)

Citron (1 ks)

Bílý vinný ocet (10 ml)

Přepuštěné máslo Ghí (250 g)

Pažitka (10 g)

Coca-Cola Zero (1750 ml)