0
K pokladně

Tvarohové knedlíky s borůvkami

Tvarohové knedlíky s borůvkami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Borůvky
120 g Máslo
40 g Cukr krupice/krystal
250 g Měkký tvaroh
200 g Polohrubá mouka
1 špetka Sůl
2 ks Žloutek
2 lžíce Cukr moučka
20 g Tvaroh na strouhání
20 g Zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Krok

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, 80 g másla a špetkou soli. Po částech přimícháme tvaroh a postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto.

2. Krok

Na pomoučeném vále vyválíme váleček a nožem ho rozdělíme na stejné díly. V dlani rozprostřeme kus těsta a „měšec“ naplníme borůvkami. Nasypeme na ně trochu cukru dle chuti a uzavřeme.

3. Krok

Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody a promícháme, aby se nepřilepily. Vaříme asi 10 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.

4. Krok

Podáváme je s postrouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a polité máslem. Můžete přidat i lžíci zakysané smetany.

Nakupte potřebné ingredience

Borůvky (200 g)

Máslo (120 g)

Cukr krupice/krystal (40 g)

Měkký tvaroh (250 g)

Polohrubá mouka (200 g)

Sůl (1špetka)

Žloutek (2 ks)

Cukr moučka (2 lžíce)

Tvaroh na strouhání (20 g)

Zakysaná smetana (20 g)