Tvarohová štola

Tvarohová štola

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
1 ks Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
2 ks Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g
150 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
100 g Diana Mandle plátky 100g
180 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
0 g Dr. Oetker Finesse Citrónová kůra strouhaná 2x6g
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
250 g Madeta Jihočeský Tvaroh polotučný 250g
0 g Diana směs ovoce 100g
50 g Bonitas Bio Sušené rozinky 100g
1 g Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg

Postup přípravy

1. Tradiční štola

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, cukr, přidáme změklé máslo, mandle na plátky, citrónovou kůru, sůl, vejce, tvaroh, rozinky a kandované ovoce. Vše ručně propracujeme v hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme obdélník, který stočíme do tvaru štoly. Pokud by se štola zvrchu připalovala, zabalíme ji a pečeme v alobalu.

2. Nejlepší je uležená

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Ještě teplou štolu potřeme máslem a zasypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutná, když se uleží alespoň týden.

Nakupte potřebné ingredience

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (500 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (1 ks)

Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g (2 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (150 g)

Diana Mandle plátky 100g (100 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (180 g)

Dr. Oetker Finesse Citrónová kůra strouhaná 2x6g (0 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Madeta Jihočeský Tvaroh polotučný 250g (250 g)

Diana směs ovoce 100g (0 g)

Bonitas Bio Sušené rozinky 100g (50 g)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 g)