Nejprve si z medu, sojové omáčky, oleje, nadrceného česneku, chilli, pepře a nakrájeného zázvoru smíchejte marinádu.
2. Krok
Kuřecí prsa omyjte a vložte do vhodného litinového hrnce (případně do tzv. pomalého hrnce), lehce je podlijte vodou a přelijte připravenou marinádou. Není třeba je solit, slanost obstará sojové omáčka.
3. Krok
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Hrnce přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a maso dejte péct na cca 120 minut. Asi po hodině kuřecí prsa obraťte, je-li třeba, v průběhu pečení je lehce podijte vodou.
4. Krok
Hotové maso natrhejte dvěma vidličkami a promíchejte ho s výpekem.
5. Krok
Podáváme s vařenou rýží, posypané jarní cibulkou, čerstvou chilli papričkou a sezamovými semínky.