0
K pokladně

Trhané kuřecí maso s rýží

Trhané kuřecí maso s rýží

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Kuřecí prsní řízky
2 lžíce Med
2 stroužky Česnek
1 cm Zázvor
2 lžíce Sojová omáčka
1 špetka Čerstvě mletý pepř
2 lžíce Sezamový nebo slunečnicový olej
1 ks Chilli paprička (nemusí být)

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si z medu, sojové omáčky, oleje, nadrceného česneku, chilli, pepře a nakrájeného zázvoru smíchejte marinádu.

2. Krok

Kuřecí prsa omyjte a vložte do vhodného litinového hrnce (případně do tzv. pomalého hrnce), lehce je podlijte vodou a přelijte připravenou marinádou. Není třeba je solit, slanost obstará sojové omáčka.

3. Krok

Troubu předehřejte na 150 stupňů. Hrnce přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a maso dejte péct na cca 120 minut. Asi po hodině kuřecí prsa obraťte, je-li třeba, v průběhu pečení je lehce podijte vodou.

4. Krok

Hotové maso natrhejte dvěma vidličkami a promíchejte ho s výpekem.

5. Krok

Podáváme s vařenou rýží, posypané jarní cibulkou, čerstvou chilli papričkou a sezamovými semínky.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky (3 ks)

Med (2 lžíce)

Česnek (2 stroužky)

Zázvor (1cm)

Sojová omáčka (2 lžíce)

Čerstvě mletý pepř (1špetka)

Sezamový nebo slunečnicový olej (2 lžíce)

Chilli paprička (nemusí být) (1 ks)