Treska s marockou čočkou

Treska s marockou čočkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

440 g Treska tmavá filet (cca 220g)
45 g Mrkev volná (cca 90g)
60 g Petržel (cca 120g)
10 g Zázvor (cca 250g)
3 g Sonnentor Římský kmín celý BIO 40g
3 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
3 g Kotányi Kardamom mletý 10g
400 g Cirio Tuscan Loupaná rajčata krájená v rajčatové šťávě 400g
100 g Lagris čočka červená 500g
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
5 g Vitana Pepř černý mletý 18g
1 ks Petržel kadeřavá květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. Strouháme, restujeme

Nejprve mrkev, petržel a čerstvý zázvor nastrouháme. V hrnci na lžíci másla restujeme mrkev a petržel, dokud mrkev nezačne pouštět barvu.

2. Čočky asi půl hrnku

Nyní přidáme nastrouhaný zázvor, římský kmín, mletou skořici, kardamom a vše zalijeme 400 ml vroucí vody. Přidáme konzervu rajčat a červenou čočku. Vše vaříme, dokud čočka nezměkne.

3. Pečeme dozlatova

Rybí porce z obou stran osolíme a okořeníme hrubě mletým pepřem. Na troše másla je opečeme z obou stran.

Nakupte potřebné ingredience

Treska tmavá filet (cca 220g) (440 g)

Mrkev volná (cca 90g) (45 g)

Petržel (cca 120g) (60 g)

Zázvor (cca 250g) (10 g)

Sonnentor Římský kmín celý BIO 40g (3 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (3 g)

Kotányi Kardamom mletý 10g (3 g)

Cirio Tuscan Loupaná rajčata krájená v rajčatové šťávě 400g (400 g)

Lagris čočka červená 500g (100 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)

Vitana Pepř černý mletý 18g (5 g)

Petržel kadeřavá květináč "13 cm” (1 ks)