Tradiční bavorské vdolky

Tradiční bavorské vdolky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Mléko lehce zahřejeme. V malé misce smícháme lžíci cukru, lžíci mouky a droždí, poté přilijeme cca 100 ml mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Mělo by to trvat asi 10 minut. Když je kvásek aktivní, smícháme zbylou mouku, cukr, sůl, vajíčko, 50 g rozpuštěného másla, nakonec přidáme kvásek.

2. Krok

V robotu či ručně vypracujeme hladké a nelepivé těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Po hodině kynutí by těsto mělo zdvojnásobit objem. Když je těsto nakynuté, vyklopíme ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozválíme na cca 2 cm tlustou placku. Pomocí skleničky vykrajujeme jednotlivá kolečka, uprostřed každé uděláme palcem malý důlek a necháme ještě 15 minut kynout na lince.

3. Krok

Mezi tím si rozpálíme olej, poté v něm na mírném ohni jednotlivé vdolky osmažíme, začneme vždy stranou s důlkem a z každé strany smažíme cca 2-3 minuty, dokud není vdolek krásně zlatavý. Odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. K podávání pomažeme povidly, lehce oslazeným tvarohem a posypeme trochou tvrdého strouhaného tvarohu.

Ingredience

200 g Mléko
3 lžíce Krupicový cukr
530 g Polohrubá mouka
50 g Máslo
1 ks Vejce
18 g Sušené droždí
1 špetka Sůl
1 balení Olej na smažení
250 g Povidla (na podávání)

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo