Do dvou hodin
1 porce
Mléko lehce zahřejeme. V malé misce smícháme lžíci cukru, lžíci mouky a droždí, poté přilijeme cca 100 ml mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Mělo by to trvat asi 10 minut. Když je kvásek aktivní, smícháme zbylou mouku, cukr, sůl, vajíčko, 50 g rozpuštěného másla, nakonec přidáme kvásek.
V robotu či ručně vypracujeme hladké a nelepivé těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Po hodině kynutí by těsto mělo zdvojnásobit objem. Když je těsto nakynuté, vyklopíme ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozválíme na cca 2 cm tlustou placku. Pomocí skleničky vykrajujeme jednotlivá kolečka, uprostřed každé uděláme palcem malý důlek a necháme ještě 15 minut kynout na lince.
Mezi tím si rozpálíme olej, poté v něm na mírném ohni jednotlivé vdolky osmažíme, začneme vždy stranou s důlkem a z každé strany smažíme cca 2-3 minuty, dokud není vdolek krásně zlatavý. Odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. K podávání pomažeme povidly, lehce oslazeným tvarohem a posypeme trochou tvrdého strouhaného tvarohu.