Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Losos
0.5 ks Červená cibule
1 lžíce Olivový olej
1 lžíce Citronová šťáva
1 ks Avokádo
1 špetka Mořská sůl
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Koriandr

Postup přípravy

1. Krájíme

Lososa bez kůže naškrábeme nebo nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, nakrájíme i koriandr a smícháme s cibulí.

2. Vše smícháme

V míse smíchejte nakrájené suroviny a dochuťte je olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. Avokádem doplníme chuť ryby

Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu. Tu nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme 1 lžičkou citronové šťávy, ochutíme soli a pepřem.

4. Ozdobíme a můžeme servírovat

Pomocí kulatého tvořítka vytvoříme nejdříve vrstvu z avokáda a pak vrstvu z lososa. 

Nakupte potřebné ingredience

Losos (200 g)

Červená cibule (0.5 ks)

Olivový olej (1 lžíce)

Citronová šťáva (1 lžíce)

Avokádo (1 ks)

Mořská sůl (1špetka)

Pepř černý mletý (1špetka)

Koriandr (1hrst)