0
K pokladně

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Těstoviny tagliatelle
3 lžíce Olivový olej
4 lžíce Sýr parmazánového typu
1 ks Šalotka
50 g Medvědí česnek
20 g Bazalka
1 lžíce Piniové oříšky
3 ks Ančovičky
2 plátky Toastový chleba
1 lžíce Kukuřičná strouhanka
1 lžíce Mandle plátky

Postup přípravy

1. Uvaříme těstoviny

Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Tagliatelle vložte do vroucí vody a vařte dle návodu.

2. Připravíme si pesto

Do stolního mixéru přidejte všechny ingredience na pesto (šalotka, medvědí česnek, bazalka, lžíce strouhaného parmezánu, lžíce piniových oříšků ) a zalijte olivovým olejem. Olej přilévejte postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.

3. Připravíme si strouhanku

Rozehřejte středně velkou pánev a zakápněte olejem. Ančovičky dejte na pánev a nechte rozpustit. Toustový chleba nakrájejte nebo natrhejte na malé kostičky a přidejte na pánev spolu s kukuřičnou strouhankou, mandlemi a 1/2 lžíce piniových oříšků. Vše spolu orestujte do zlatova a dochuťte solí a pepřem.

4. Promícháme a servírujeme

Rozpalte velkou pánev a bohatě zakápněte olivovým olejem. Přidejte část pesta a těstoviny a rychle spolu promíchejte. Pesto přidávejte postupně podle potřeby. Jednoduše ochutnejte jestli vám množství pesta s těstovinami chutná. Na pánvi jen ohřejte, aby pesto neztrácelo zbytečně barvu. Servírujte těstoviny posypané ochucenou strouhankou a strouhaným parmezánem.

Nakupte potřebné ingredience

Těstoviny tagliatelle (300 g)

Olivový olej (3 lžíce)

Sýr parmazánového typu (4 lžíce)

Šalotka (1 ks)

Medvědí česnek (50 g)

Bazalka (20 g)

Piniové oříšky (1 lžíce)

Ančovičky (3 ks)

Toastový chleba (2plátky)

Kukuřičná strouhanka (1 lžíce)

Mandle plátky (1 lžíce)