Do půl hodinky
1 porce
Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Tagliatelle vložte do vroucí vody a vařte dle návodu.
Do stolního mixéru přidejte všechny ingredience na pesto (šalotka, medvědí česnek, bazalka, lžíce strouhaného parmezánu, lžíce piniových oříšků ) a zalijte olivovým olejem. Olej přilévejte postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
Rozehřejte středně velkou pánev a zakápněte olejem. Ančovičky dejte na pánev a nechte rozpustit. Toustový chleba nakrájejte nebo natrhejte na malé kostičky a přidejte na pánev spolu s kukuřičnou strouhankou, mandlemi a 1/2 lžíce piniových oříšků. Vše spolu orestujte do zlatova a dochuťte solí a pepřem.
Rozpalte velkou pánev a bohatě zakápněte olivovým olejem. Přidejte část pesta a těstoviny a rychle spolu promíchejte. Pesto přidávejte postupně podle potřeby. Jednoduše ochutnejte jestli vám množství pesta s těstovinami chutná. Na pánvi jen ohřejte, aby pesto neztrácelo zbytečně barvu. Servírujte těstoviny posypané ochucenou strouhankou a strouhaným parmezánem.