Špízy v řeckém stylu

Špízy v řeckém stylu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Kuřecí prsa
1 ks Cuketa
200 g Rajčátka
5 lžic Olivový olej
350 g Řecký jogurt
1 lžička Sušený česnek
1 lžička Sušená bazalka
1 lžička Tzatziki
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
50 g Feta
1 stroužek Česnek
1 špetka Uzená sůl
1 hrst Microgreens

Postup přípravy

1. Začneme s přípravou marinády

150 g řeckého jogurtu smícháme s veškerým kořením, solí, pepřem a dvěma lžíce olivového oleje.

2. Marinujeme kuřecí maso

Kuřecí prso nakrájíme na velké kostky a přidáme ho k marinádě, promícháme a necháme odležet v lednici několik hodin či přes noc.

3. Připravíme si špízy

Jakmile je kuře odleželé, připravíme si špejle či grilovací jehly. Rajčata omyjeme, odstopkujeme, cuketu pomocí škrabky nastrouháme na tenké plátky. Na špejle napichujeme střídavě jednotlivé kousky kuřete, rajčata a stočené plátky cukety, pokud chceme, můžeme přidat také červenou cibuli. 

4. Opékáme

Na rozpálený gril poklademe špízy a opékáme z každé strany několik minut, dokud není maso i zelenina hezky zlatavo hnědá a lehce opálená. Během grilování potíráme zbylým olivovým olejem pomocí štětce či větvičky rozmarýnu.

5. Vytvoříme dip

Na dip jednoduše smícháme zbytek řeckého jogurtu, olej, uzenou sůl a prolisovaný stroužek česneku. 

6. Poslední zdobení a jdeme jíst

Na hotové špízy rozdrobíme fetu, posypeme uzenou solí a přidáme micro bylinky. Podáváme s připraveným dipem, skvěle se hodí také tzatziki, salát či okurka.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsa (400 g)

Cuketa (1 ks)

Rajčátka (200 g)

Olivový olej (5lžic)

Řecký jogurt (350 g)

Sušený česnek (1lžička)

Sušená bazalka (1lžička)

Tzatziki (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Feta (50 g)

Česnek (1 stroužek)

Uzená sůl (1špetka)

Microgreens (1hrst)