Do půl hodinky
1 porce
150 g řeckého jogurtu smícháme s veškerým kořením, solí, pepřem a dvěma lžíce olivového oleje.
Kuřecí prso nakrájíme na velké kostky a přidáme ho k marinádě, promícháme a necháme odležet v lednici několik hodin či přes noc.
Jakmile je kuře odleželé, připravíme si špejle či grilovací jehly. Rajčata omyjeme, odstopkujeme, cuketu pomocí škrabky nastrouháme na tenké plátky. Na špejle napichujeme střídavě jednotlivé kousky kuřete, rajčata a stočené plátky cukety, pokud chceme, můžeme přidat také červenou cibuli.
Na rozpálený gril poklademe špízy a opékáme z každé strany několik minut, dokud není maso i zelenina hezky zlatavo hnědá a lehce opálená. Během grilování potíráme zbylým olivovým olejem pomocí štětce či větvičky rozmarýnu.
Na dip jednoduše smícháme zbytek řeckého jogurtu, olej, uzenou sůl a prolisovaný stroužek česneku.
Na hotové špízy rozdrobíme fetu, posypeme uzenou solí a přidáme micro bylinky. Podáváme s připraveným dipem, skvěle se hodí také tzatziki, salát či okurka.