Špízy

Špízy

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Klobásy
1 ks Žlutá paprika
1 ks Červená paprika
4 ks Žampiony
3 lžíce Slunečnicový olej (na marinádu)
1 stroužek Česnek (na marinádu)
1 lžíce Med (na marinádu)
0.5 lžička Paprika sladká (na marinádu)
2 větvičky Rozmarýn (na marinádu)
1 balení Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Připravte gril a ingredience

Rozpalte gril. Špejle namočte do misky s vodou a připravte marinádu smícháním všech ingrediencí.

2. Nakrájejte suroviny

Klobásu nakrájejte na cca 2-3 cm široké kousky. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Žampiony rozkrojte napůl.

3. Závěr

Na špejle napichujte suroviny tak, aby se pravidelně střídaly. Špízy potřete marinádou a vložte na gril. Ugrilujte z obou stran.

Nakupte potřebné ingredience

Klobásy (2 ks)

Žlutá paprika (1 ks)

Červená paprika (1 ks)

Žampiony (4 ks)

Slunečnicový olej (na marinádu) (3 lžíce)

Česnek (na marinádu) (1 stroužek)

Med (na marinádu) (1 lžíce)

Paprika sladká (na marinádu) (0.5lžička)

Rozmarýn (na marinádu) (2větvičky)

Sůl (1balení)

Pepř (1špetka)