Špenátový karbanátek nejen do hamburgeru

Špenátový karbanátek nejen do hamburgeru

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Mleté maso (vepřové a hovězí)
150 g Špenát
2 ks Vejce
0.5 hrnek Nastrouhaný BIO sýr typu eidam
1 balení Strouhanka
1 balení BIO Olivový olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Mleté maso a rozmixovaný (nebo nakrájený velmi najemno) špenát smíchejte s vajíčky, sýrem, kapkou oleje a dochuťte solí a pepřem. Pokud je směs příliš řídká, přisypte trochu strouhanky či mouky. Vytvarujte pěkné kulaté placky o výšce cca 2 cm a o velikosti hamburgerové bulky. Ty opatrně obalte ve strouhance a ukládejte na plech vymazaný olejem.

2. Krok

Pečte zhruba 20 – 30 minut při teplotě 180 stupňů. Povrch karbanátku by měl být zlatavý až lehce hnědý a křupavý. Podávat můžete do originálních hamburgerů, ale také třeba ke klasické bramborové kaši.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté maso (vepřové a hovězí) (150 g)

Špenát (150 g)

Vejce (2 ks)

Nastrouhaný BIO sýr typu eidam (0.5hrnek)

Strouhanka (1balení)

BIO Olivový olej (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)