Špenátové vafle

Špenátové vafle

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 ml Polotučné mléko
2 ks Vejce
3 hrsti Špenát
250 g Hladká mouka
1 lžička Kypřicí přášek
50 g Čedar
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
4 plátky Slanina
1 hrst Semínka

Postup přípravy

1. Připravte si směs

Ve stolním mixéru rozmixujte mlého, vejce a dvě hrsti špenátu. Do špenátové směsi přidejte zbytek špenátových listů, mouku, kypřicí prášek a strouhaný čedar. Těsto ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

2. Směs nalijte do vaflovače

Vše dobře promíchejte a těsto pomocí naběračky lijte do rozpáleného vaflovače. 

3. Podávejte se slaninou, vejcem a semínky

Na pánvi osmažte slaninu a vejce. Hotové vafle dejte na talíř a servírujte je s osmahnutou slaninou, vejcem a zasypte semínky.

Nakupte potřebné ingredience

Polotučné mléko (300 ml)

Vejce (2 ks)

Špenát (3hrsti)

Hladká mouka (250 g)

Kypřicí přášek (1lžička)

Čedar (50 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Slanina (4plátky)

Semínka (1hrst)