Špenátové risotto

Špenátové risotto

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Šalotka
100 g Anglická slanina
400 g Rýže arborio
100 ml Suché bílé víno
1000 ml Zeleninový vývar
125 g Špenát
70 g Parmigiano reggiano
40 g Máslo
2 stroužky Česnek
70 g Čerstvá Bazalka
1 lžíce Piniové oříšky
50 ml Olivový olej
5 g Sůl
2 g Pepř

Postup přípravy

1. Slaninu nakrájíme na kostičky

Rozpálíme větší pánev a necháme na ní rozpustit lžíci másla. Šalotku zbavíme slupky, nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a dáme zarestovat.

2. Vaříme na víně

Přidáme na pánev rýži, lehce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme odpařit všechen alkohol a postupně přidáváme zeleninový vývar, mícháme dokud nebude rýže na skus.

3. Strouháme parmezán, krájíme šalotku

Do stolního mixéru přidáme všechny šalotku, česnek, bazalku, lžíci parmezánu a piniové oříšky. Očištíme, případně zbavíme slupky a zalijeme olivovým olejem. Olej přiléváme postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

4. Buon appetito!

Jakmile bude rýže téměř hotová, přidáme dvě až tři lžíce bazalkového pesta, špenát, parmazán a máslo. Stáhneme z plamene a za stálého míchání necháme vše spojit dohromady. Dochutíme solí a pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Šalotka (2 ks)

Anglická slanina (100 g)

Rýže arborio (400 g)

Suché bílé víno (100 ml)

Zeleninový vývar (1000 ml)

Špenát (125 g)

Parmigiano reggiano (70 g)

Máslo (40 g)

Česnek (2 stroužky)

Čerstvá Bazalka (70 g)

Piniové oříšky (1 lžíce)

Olivový olej (50 ml)

Sůl (5 g)

Pepř (2 g)