Do hodinky
1 porce
Rozpálíme větší pánev a necháme na ní rozpustit lžíci másla. Šalotku zbavíme slupky, nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a dáme zarestovat.
Přidáme na pánev rýži, lehce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme odpařit všechen alkohol a postupně přidáváme zeleninový vývar, mícháme dokud nebude rýže na skus.
Do stolního mixéru přidáme všechny šalotku, česnek, bazalku, lžíci parmezánu a piniové oříšky. Očištíme, případně zbavíme slupky a zalijeme olivovým olejem. Olej přiléváme postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Jakmile bude rýže téměř hotová, přidáme dvě až tři lžíce bazalkového pesta, špenát, parmazán a máslo. Stáhneme z plamene a za stálého míchání necháme vše spojit dohromady. Dochutíme solí a pepřem.