Do půl hodinky
1 porce
Velikonoční nádivka zaslouží uzené maso určené pro sváteční příležitosti. Doporučujeme náš mistrně vyuzenou krkovici Authentic připravený tradiční metodou, jaká už se jen tak někde nepoužívá. Nebudete litovat.
Toustový chleba nakrájejte na kostičky a dejte na plech. Vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 10 minut.
Na pánvi zahřejte lžíci másla a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a uzenou krkovici Authentic. Restujte, až cibulka zesklovatí, a přidejte dobře omytý špenát. Listy nechte jen zavadnout a pak hned stáhněte z plamene.
Opečený toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte vyšlehanými žloutky s mlékem. Nechte tekutinu nasát. Přidejte spařený špenát, muškátový oříšek, nadrobno nasekanou pažitku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a společně s plátky mandlí opatrně vmíchejte ke směsi na nádivku. Zapékací misku vymažte máslem a rovnoměrně do ní rozmístěte nádivku. Pečte 25-30 minut v rozpálené troubě na 200 °C.