Do hodinky
1 porce
Dejte vařit těstoviny, mezitím připravíte omáčku. Na dostatečné vrstvě olivového oleje zpěňte červenou cibulku, po chvilce přihoďte nasekaný česnek, cherry rajčátky a nasekanou chilli papričku. Cherry rajčátka nechejte opékat, podlijte trochou vody, po chvilce je rozmáčkněte vidličkou, aby pustily šťávu a trochu se rozvařily. Až se všechna tekutina vyvaří, podlijte ji bílým vínem, které nechte opět vyvařit.
Až rajčata budou měkká a na kousky, přidejte konzervovaná rajčata, trochu vody, nechte pár minut provařit, přidejte krevety (my je máme předvařené, takže v omáčce musí zůstat jen pár minutek), máslo a limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Je hotovo.
Těstoviny zceďte. přidejte do máčky, řádně zamíchejte a přidejte směs listů, která teplem zavadne.
Pokud máte krevety čerstvé (mají šedivou barvu), ty se musí nejdříve orestovat dorůžova, než přijdou do omáčky. Tyhle předvařené potřebují už jen pár minutek prohřát, výběr je na vás.