0
K pokladně

Šneci se špekem a pečeným česnekem

Šneci se špekem a pečeným česnekem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 balení Mléko
50 g Máslo + na vytření formy
1 lžíce Krupicový cukr
2 lžička Sušené droždí
485 g Hladká mouka + navíc na podsypání
0.5 lžička Mořská sůl
2 ks Vejce
250 g Uzený špek, nakrájený na nudličky
12 ks Česnek se slupkou
1 svazek Šalvěj rozebraná na lístky
125 ml Extra panenský olivový olej
150 g Olomoucké tvarůžky, strouhané nahrubo
65 g Sušené brusinky
70 g Sekané mandle

Postup přípravy

1. Krok

Do teplého mléka dáme rozpustit máslo a cukr. Až bude mít mléko pokojovou teplotu, přidáme droždí a necháme 15 minut odpočívat, než se udělá kvásek.

2. Krok

Smícháme mouku, sůl, vejce a kvásek a dobře těsto propracujeme aspoň 10 minut. Poté necháme těsto kynout 40 minut.

3. Krok

Do rozpálené trouby dáme špek, nakrájený na kostičky syreček a neoloupaný česnek a pečeme 10 minut. Poté špek si odložíme a z česneku, šalvěje a 80 ml olivového oleje uděláme v mixéru pastu.

4. Krok

Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme. Potřeme půlkou česnekové pasty a posypeme půlkou špeku, mandlí a brusinek. Těsto zavineme do rolády a nakrájíme na 16 kousků, které vložíme do máslem vymazané formy. Totéž uděláme s druhou půlkou těsta. Šneky přikryjeme utěrkou a necháme kynout 35 minut.

5. Krok

Po vykynutí těsto polijeme rovnoměrně zbylým olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě 180 °C cca 35 minut.

6. TIP!

Věděli jste, že se bílé mouky vyrábějí pouze z jádra zrna? Ty celozrnné samozřejmě z celého zrna. Oproti bílým obsahují více vitaminů, stopových látek a také bílkovin. Bílkoviny nejsou obsaženy v přirozeně bezlepkových zrninách, jako jsou kukuřice, pohanka a další.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (250balení)

Máslo + na vytření formy (50 g)

Krupicový cukr (1 lžíce)

Sušené droždí (2lžička)

Hladká mouka + navíc na podsypání (485 g)

Mořská sůl (0.5lžička)

Vejce (2 ks)

Uzený špek, nakrájený na nudličky (250 g)

Česnek se slupkou (12 ks)

Šalvěj rozebraná na lístky (1svazek)

Extra panenský olivový olej (125 ml)

Olomoucké tvarůžky, strouhané nahrubo (150 g)

Sušené brusinky (65 g)

Sekané mandle (70 g)