Segedínský guláš

Segedínský guláš

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Vepřová plec bez kosti
320 g Zelí kysané bílé
1 ks Cibule žlutá volná
1 lžíce Máslo
1 lžíce Škvařené vepřové sádlo
200 ml Smetana ke šlehání
2 ks Bobkový list
5 ks Nové koření celé
1 lžíce Paprika sladká mletá
18 g Pepř černý mletý

Postup přípravy

1. Vaříme

Na 1 lžíci másla a 1 lžíci sádla zprudka orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme k ní na kostičky nakrájené osolené a opepřené maso a zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo. Nyní k masu přidáme mletou sladkou papriku. Maso zalijeme asi 300ml vody, přidáme nové koření a bobkové listy. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso nezměkne, dle potřeby podléváme. Pro urychlení klidně můžete použít i papiňák. Na posledních cca 10 minut do hrnce k masu přidáme nakrájené kysané zelí i s částí nálevu.

2. Ještě smetanu

Nakonec do omáčky přidáme smetanu a necháme chvíli provařit. Guláš případně dosolíme.

3. A s čím podávat?

Podáváme se špeclemi, bramborovým či houskovým knedlíkem.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová plec bez kosti (750 g)

Zelí kysané bílé (320 g)

Cibule žlutá volná (1 ks)

Máslo (1 lžíce)

Škvařené vepřové sádlo (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Bobkový list (2 ks)

Nové koření celé (5 ks)

Paprika sladká mletá (1 lžíce)

Pepř černý mletý (18 g)