Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vážení zákazníci, opět u nás můžete platit kartou u řidiče, nákup vám vyneseme do patra a vybereme zpět vratné obaly. Stále NENÍ MOŽNÉ platit v HOTOVOSTI.
Nevíte, co dnes uvařit? Vyzkoušejte naše báječné polévky nebo si objednejte hotová jídla pro celou rodinu zde.

Rebarborová galetka

Rebarborová galetka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Hrnek a půl mouky, dvě lžíce cukru

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a solí. Přidáme nakrájené máslo a propracujeme jej s dalšími surovinami. V mističce smícháme ¼ hrnku studené vody, ocet a dáme jej do rozpracovaného těsta. Vypracujeme nelepivé těsto, které bude držet dohromady. Pokud se těsto drobí, přidejte postupně malou lžičkou více studené vody. Hotové těsto vyklopíme na pracovní plochu, zabalíme jej do fólie a necháme odležet aspoň hodinu v lednici.

2. Vyloupeme semínka z půl vanilky

Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme rebarboru na malé kousky a v míse ji jemně zamícháme s půl hrnkem cukru, špetkou soli a vanilkou.

3. Rozválíme těsto

Rozehřejeme si troubu na 200°C. Na pomoučené pracovní ploše si rozválíme odležené těsto do tvaru kruhu o průměru 30-35 cm a tloušťce 0,5 cm. Opatrně vyválené těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. (Můžeme rozvalovat i na pečícím papíře.)

4. Skládáme rebarborou

Rovnoměrně skládáme rebarboru do středu rozváleného těsta. Od kraje necháme volné asi 3-4 cm po stranách kruhu. Až budeme mít vyskládanou náplň, složíme okraje galetky na náplň.

5. Dvě lžíce mléka, lžíce cukru a dvě lžičky sirupu, tadá!

Nakonec pomašlujeme okraje těsta směsí mléka a sirupu a posypeme je mandlemi a kokosovým cukrem.

6. Bude to zmrzlina nebo šlehačka?

Pečeme galetku 40-50 minut, nebo až budou okraje hezky do zlatova upečené. Doporučuji zkontrolovat po 35 minutách pečení. Galetku podáváme s kopečkem zmrzliny, kokosové šlehačky, nebo politou javorovým sirupem.

Ingredience

135 g Bio Harmonie Špaldová mouka bílá hladká 1kg
120 g Nemléko Nemáslo 125g
100 g Diana Mandle plátky 100g
ks
2 lžíce Berief Bio Ovesné mléko Natur 1l
ks

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo