Do dvou hodin
1 porce
Nejdříve si nakrájíte rohlíky, pokud chystáte hodně nóbl oběd, část kostiček si můžete opéct na másle. Do mísy nalijete mléko, přidáte 4 žloutky, osolíte a promícháte, potom do tekutiny přidáte rohlíky, hrubou mouku a petrželku, popř. pažitku, znovu mícháte. Vedle si ušleháte 4 bílky, které nakonec opatrně zapracujete do směsi.
Těsto vystačí asi na 6 hrnečků. Hrnečky si dobře vymažete máslem, naplníte asi do 2/3, napasujete do vhodného hrnce, s vodou opatrně, v žádném případě by se neměla dostat do hrnečků, měla by sahat maximálně do jedné poloviny hrnečků. Vaříte půl hodiny, necháte chvilku vychladnout, okraj objedete nožem a vyklopíte.
Do mletého masa přidáte 1 vejce, lžíci strouhanky, osolíte a opepříte a vytvoříte si směs. Pokud děláte vegetariánskou verzi, použijte namísto masa uzené tofu a pak pokračujte stejně.
Paprikám odkrojíte vršky, vypreparujete zrníčka, opláchnete a hezky je osušíte. Naplníte je směsí z mletého masa, dáte do pekáčku a na 180 °C je zakryté pečete cca. 30 minut.
Nejdříve si uděláte jíšku – na kousku másla a lžíci oleje opečete 1 cibuli, přihodíte lžíci mouky a orestujete. Zalijete trochou vody nebo vývaru, rozšleháte metličkou, postupně přidáte zbytek tekutiny. Přidáte všechno koření, sůl, na kousky nakrájená oloupaná rajčata a 1 protlak, vaříte spolu, než se rajčata trochu nerozvaří.
Potom vyndáte bobkový list, nové koření a pepř, rozmixujete tyčovým mixérem, osladíte, dosolíte, přidáte tymián, kdo chce, „dooctuje“. Komu se zdá omáčka moc řídká, zahustí ještě trošku perníkem.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.