Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

9 ks Schubert Bio Vejce, velikost M, 6ks - ekologický chov
500 g Mleté maso hovězí a vepřové mix (20%) 500g
2 lžíce Amylon Jemný kukuřičný škrob v prášku 200g
100 g Penam Strouhanka z pečiva 500g
50 ml Lukana Řepkový olej 1l
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Hravá alternativa k tradičním receptům

Mleté maso smícháme se 3 žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolíme a opepříme.

2. Zbyla vám z koledy spousta vajec?

Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalíme masovou směsí.

3. Rozbijeme dvě další vajíčka

Masové bochánky pak dále obalíme v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.

4. Smažíme dozlatova

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažíme dozlatova.

5. Sbohem chlebíčkům s vajíčkovou pomazánkou

Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

6. TIP!

Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu, 2 - vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část - identifikační číslo chovatele (drůbežárny).

Nakupte potřebné ingredience

Schubert Bio Vejce, velikost M, 6ks - ekologický chov (9 ks)

Mleté maso hovězí a vepřové mix (20%) 500g (500 g)

Amylon Jemný kukuřičný škrob v prášku 200g (2 lžíce)

Penam Strouhanka z pečiva 500g (100 g)

Lukana Řepkový olej 1l (50 ml)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)