Do hodinky
1 porce
Mleté maso smícháme se 3 žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolíme a opepříme.
Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalíme masovou směsí.
Masové bochánky pak dále obalíme v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažíme dozlatova.
Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu, 2 - vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část - identifikační číslo chovatele (drůbežárny).