Povidlová bábovka

Povidlová bábovka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 °C a menší formu na bábovku o objemu cca 2 l vymažeme olejem ve spreji a hrubou moukou. Velmi změklé máslo prošleháme s krupicovým cukrem metličkou či v robotu do lehké pěny, trvá to cca minutu. Poté přidáme tvaroh, mléko a žloutky a promícháme do hladké směsi, nakonec zamícháme povidla. Ve druhé míse smícháme mouku s kypřícím práškem, kořením, skořicí a špetkou soli, tuto směs přidáme do těsta a řádně promícháme dohladka.

2. Krok

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté ho opatrně pouhým podebíráním stěrkou zapracujeme do tvarohového těsta. Snažíme se, abychom neporušili vzduchové bublinky, takže s těstem pracujeme rychle a opatrně. Těsto přelijeme do připravené formy a uhladíme. Přes světlou část přelijeme tmavé těsto a vše uhladíme. 

3. Krok

Bábovku vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 70 minut či dokud není bábovka zcela propečená a vršek hnědý. Po vyndání z trouby necháme vychladnout ve formě asi 10 minut, poté vyklopíme a necháme zcela dojít do pokojové teploty. 

Ingredience

250 g Velmi změklé máslo
150 g Krupicový cukr
180 g Povidla
50 g Mléko
5 ks Vejce
250 g Polohrubá mouka
0.5 lžička Perníkové koření
0.5 lžička Mletá skořice
1 lžíce Prášek do pečiva
1 špetka Sůl
1 balení Olej na vymazání formy

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo