Polévka z pečené brokolice a fenyklu

Polévka z pečené brokolice a fenyklu

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Brokolice
1 ks Fenykl
3 stroužky Česnek
10 g Špenát
1 ml Zeleninový vývar
5 lžíce Olivový olej
1 ks Citron
3 lžíce Dýňová semínka
2 lžíce Smetana

Postup přípravy

1. Příprava na pečení

Brokolici s fenyklem si nakrájej na menší kousky a dej na plech vyložený pečícím papírem. Přidej stroužky česneku i se slupkou, to aby se nám nezačal hned připalovat, to nechceme. Osol, opepři a zakápni olivovým oleje. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby.

2. Pečeme

Pečeme alespoň15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout, dostaneme tím do polévky výraznější chuť.

3. Co dál?

Jakmile budeš mít zeleninu lehce opečenou, dej ji všechnu do hrnce, společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Ten není nutný, ale pokud nemáš a chceš sáhnout po bujónu, tak to pozor! Raději použij obyčejnou vodu, než ty "zázraky" v kostce. Opečený česnek vymáčkni ze šlupky a přidej k zelenině.

4. Vaříme

Nech chvíli vařit, ale jen, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet více barvy a vitamínů. Chceme přeci jen krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeň dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.

5. Poslední úpravy

Dýňová semínka si krátce opraž na pánvi, ať jsou krásně křupavá. Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem. Dobrou chuť! :)

Nakupte potřebné ingredience

Brokolice (1 ks)

Fenykl (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Špenát (10 g)

Zeleninový vývar (1 ml)

Olivový olej (5 lžíce)

Citron (1 ks)

Dýňová semínka (3 lžíce)

Smetana (2 lžíce)