Do půl hodinky
1 porce
Brokolici s fenyklem si nakrájej na menší kousky a dej na plech vyložený pečícím papírem. Přidej stroužky česneku i se slupkou, to aby se nám nezačal hned připalovat, to nechceme. Osol, opepři a zakápni olivovým oleje. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby.
Pečeme alespoň15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout, dostaneme tím do polévky výraznější chuť.
Jakmile budeš mít zeleninu lehce opečenou, dej ji všechnu do hrnce, společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Ten není nutný, ale pokud nemáš a chceš sáhnout po bujónu, tak to pozor! Raději použij obyčejnou vodu, než ty "zázraky" v kostce. Opečený česnek vymáčkni ze šlupky a přidej k zelenině.
Nech chvíli vařit, ale jen, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet více barvy a vitamínů. Chceme přeci jen krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeň dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Dýňová semínka si krátce opraž na pánvi, ať jsou krásně křupavá. Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem. Dobrou chuť! :)