POLÉVKA Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU A MLADÝCH KOPŘIV

POLÉVKA Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU A MLADÝCH KOPŘIV

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

10 g Máslo
1 ks Cibule
50 g Medvědí česnek
50 g Mladé kopřivy
900 ml Zeleninový vývar
1 lžíce Šťáva z citronu
2 g Sůl
2 g Pepř

Postup přípravy

1. Orestujeme česnek s cibuli

Cibuli s jedním stroužkem česneku nakrájejte na drobno a orestujte na másle.

2. Přidejte bylinky a vývar

Mladé kopřivy dobře omyjte, otrhejte lístky ze stonků a přihoďte k cibuli, aby zavadla. Zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Jakmile začne vývar vařit, přidejte i medvědí česnek a stáhněte z plamene. Čím déle byste totiž medvědí česnek (nebo třeba špenát) vařili, tím rychleji bude ztrácet svou barvu a vitamíny.

3. Rozmixujte a pochutnejte si!

Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou a můžete podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (10 g)

Cibule (1 ks)

Medvědí česnek (50 g)

Mladé kopřivy (50 g)

Zeleninový vývar (900 ml)

Šťáva z citronu (1 lžíce)

Sůl (2 g)

Pepř (2 g)