Pohanková vánoční kaše s medem a jablky

Pohanková vánoční kaše s medem a jablky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Arax Pohanka loupaná 500g
250 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
1 ks Jablko Golden Delicious (cca 160g)
1 ks Bonitas Bio Sušené rozinky 100g
40 g Diana Vlašská jádra 100 g
1 ks J.C. Horn Skořice mletá 20g
1 ks Medokomerc Med luční 250g
1 ks Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg

Postup přípravy

1. Připravíme pohanku

Pohanku v sítku propláchneme, vložíme do kastrůlku, zalijeme mlékem a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, promícháme. Kastrůlek odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky).

2. Zdravě dochutíme

Mezitím si oloupeme jablko a nastrouháme ho najemno. Na závěr ho přidáme k hotové kaši společně s rozinkami (brusinkami) medem a skořicí.

3. Bude lahodit i oku

Ozdobíme vlašskými ořechy.

Nakupte potřebné ingredience

Arax Pohanka loupaná 500g (150 g)

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (250 ml)

Jablko Golden Delicious (cca 160g) (1 ks)

Bonitas Bio Sušené rozinky 100g (1 ks)

Diana Vlašská jádra 100 g (40 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (1 ks)

Medokomerc Med luční 250g (1 ks)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 ks)