Do půl hodinky
1 porce
Těsto zadělávám v domácí pekárně nebo můžeme postupovat klasicky (kvásek + hnětení). Já používám pekárnu, kam postupně dám 120 ml vody, olej, mouku, sůl a rozdrobené droždí a nechám těsto zadělat a vykynout.
Nastrouháme asi 60 g parmazánu nebo sýru podobného typu. Ten přidáme do misky s vejcem a žloutkem, přidáme smetanu a čerstvě namletý pepř a vše důkladně prošleháme, až vznikne hladká tekutina, na kousky sýru můžeme použít ponorný mixér. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na menší kousky a na pánvi ji restujeme dokud nezačne zlátnout.
Po vykynutí těsta ho ideálně přímo na plechu s pečícím papírem nebo ve formě na pizzu prsty vytvarujeme do placky, tak aby okraje tvořily takovou hráz pro tekutou náplň. Nyní na pizzu přidáme na kousky natrhanou mozzarellu a dáme ji péct na 200 stupňů dokud sýr i těsto nezezlátne.
Nakonec na téměř dopečenou pizzu přidáme orestovanou slaninu, čerstvý tymián (nemusí být) a vše zalijeme vaječnou směsí. Nedosolujeme, slanina a parmazán jsou slané dost. Takto připravenou pizzu dáme zapéct na pár minut do trouby a je hotovo!