0
K pokladně

Pizza alla carbonara

Pizza alla carbonara

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

80 g Le & Co Anglická slanina speciál 200g
50 ml Meggle Smetana na vaření 10% 180ml
2 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
60 x 100 g Galbani Parmigiano reggiano sýr 60g
4 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
1 ks Tymián řezaný 100g
230 g Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
2 lžíce Borges Olivový olej extra virgin 750ml
3 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
10 g Fala Čerstvé droždí 42g
100 g Galbani Mozzarella duo 2x125g

Postup přípravy

1. Nejprve si připravíme těsto

Těsto zadělávám v domácí pekárně nebo můžeme postupovat klasicky (kvásek + hnětení). Já používám pekárnu, kam postupně dám 120 ml vody, olej, mouku, sůl a rozdrobené droždí a nechám těsto zadělat a vykynout.

2. Mezitím si připravíme náplň

Nastrouháme asi 60 g parmazánu nebo sýru podobného typu. Ten přidáme do misky s vejcem a žloutkem, přidáme smetanu a čerstvě namletý pepř a vše důkladně prošleháme, až vznikne hladká tekutina, na kousky sýru můžeme použít ponorný mixér. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na menší kousky a na pánvi ji restujeme dokud nezačne zlátnout.

3. Tvarujeme do formy

Po vykynutí těsta ho ideálně přímo na plechu s pečícím papírem nebo ve formě na pizzu prsty vytvarujeme do placky, tak aby okraje tvořily takovou hráz pro tekutou náplň. Nyní na pizzu přidáme na kousky natrhanou mozzarellu a dáme ji péct na 200 stupňů dokud sýr i těsto nezezlátne.

4. Poslední dopečení

Nakonec na téměř dopečenou pizzu přidáme orestovanou slaninu, čerstvý tymián (nemusí být) a vše zalijeme vaječnou směsí. Nedosolujeme, slanina a parmazán jsou slané dost. Takto připravenou pizzu dáme zapéct na pár minut do trouby a je hotovo!

Nakupte potřebné ingredience

Le & Co Anglická slanina speciál 200g (80 g)

Meggle Smetana na vaření 10% 180ml (50 ml)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (2 ks)

Galbani Parmigiano reggiano sýr 60g (60x 100 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (4 g)

Tymián řezaný 100g (1 ks)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (230 g)

Borges Olivový olej extra virgin 750ml (2 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (3 g)

Fala Čerstvé droždí 42g (10 g)

Galbani Mozzarella duo 2x125g (100 g)