Časově náročný
1 porce
Ve větší míse rozdrobíme droždí a smícháme ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidáme hladkou mouku, 200 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje a lžičku soli. Hnětením zaděláme těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dáme na teplé místo, zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.
Troubu předehřejeme na 230 stupňů a připravíme si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu.
Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendáme na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvoříme dvě placky, tu necháme ještě asi 10 minut kynout. Potřete je sugem (pálivou či nepálivou variantou), ozdobíme dle své chuti a fantazie a posypeme sušeným oreganem. Pizzu dáme jednu po druhé péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidáme nakrájenou mozzarellu. Dál pečeme ještě asi 15-20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.