0
K pokladně

Pizza

Pizza

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hladká mouka
10 g Droždí
3 g Cukr krupice
500 g Sugo
100 g Mozzarella
2 g Oregáno

Postup přípravy

1. Kynuté těsto

Ve větší míse rozdrobíme droždí a smícháme ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidáme hladkou mouku, 200 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje a lžičku soli. Hnětením zaděláme těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dáme na teplé místo, zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

2. Předehřejeme troubu

Troubu předehřejeme na 230 stupňů a připravíme si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu.

3. Zdobíme podle chuti

Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendáme na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvoříme dvě placky, tu necháme ještě asi 10 minut kynout. Potřete je sugem (pálivou či nepálivou variantou), ozdobíme dle své chuti a fantazie a posypeme sušeným oreganem. Pizzu dáme jednu po druhé péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidáme nakrájenou mozzarellu. Dál pečeme ještě asi 15-20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (300 g)

Droždí (10 g)

Cukr krupice (3 g)

Sugo (500 g)

Mozzarella (100 g)

Oregáno (2 g)