Do dvou hodin
1 porce
Troubu předehřejte na 180 °C (u plynové trouby na stupeň 4). Plech vyložte papírem na pečení. Bílky se špetkou soli dejte do velké zcela čisté mísy a vyšlehejte, dokud neztuhnou. Poté začněte postupně po jedné lžíci důkladně zašlehávat cukr. Šlehejte, dokud nebude sníh velmi tuhý a lesklý, pak zašlehejte škrob a ocet.
Sníh opatrně naneste na papír do tvaru kruhu o průměru 20 cm. Pečte 5 minut, pak snižte teplotu trouby na 140°C (u plynové trouby na stupeň 1) a pečte dále 1 hodinu a 15 minut, až bude povrch křupavý. Nechte v troubě zcela vychladnout, pak přesuňte na talíř.
Smetanu ušlehejte, dokud nebude držet tvar, pak ji naneste na dort. Na závěr dort ozdobte ovocem a podávejte.
Dort pavlova chutná téměř podobně, jako české rakvičky.