Pavlova

Pavlova

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 lžíce 1 lžička bílého vinného octa
300 ml 300 ml smetany ke šlehání
6 g 2 lžičky kukuřičného škrobu
0.006 g špetka soli
1 ks 6 vajec
350 g 350 g krupicového cukru
0 x ovoce na zdobení dortu

Postup přípravy

1. Vyšlehejte si sníh

Troubu předehřejte na 180 °C (u plynové trouby na stupeň 4). Plech vyložte papírem na pečení. Bílky se špetkou soli dejte do velké zcela čisté mísy a vyšlehejte, dokud neztuhnou. Poté začněte postupně po jedné lžíci důkladně zašlehávat cukr. Šlehejte, dokud nebude sníh velmi tuhý a lesklý, pak zašlehejte škrob a ocet.

2. Vložte do trouby

Sníh opatrně naneste na papír do tvaru kruhu o průměru 20 cm. Pečte 5 minut, pak snižte teplotu trouby na 140°C (u plynové trouby na stupeň 1) a pečte dále 1 hodinu a 15 minut, až bude povrch křupavý. Nechte v troubě zcela vychladnout, pak přesuňte na talíř.

3. Ozdobte dort smetanou a ovocem

Smetanu ušlehejte, dokud nebude držet tvar, pak ji naneste na dort. Na závěr dort ozdobte ovocem a podávejte.

4. Věděli jste?

Dort pavlova chutná téměř podobně, jako české rakvičky.

Nakupte potřebné ingredience

1 lžička bílého vinného octa (1 lžíce)

300 ml smetany ke šlehání (300 ml)

2 lžičky kukuřičného škrobu (6 g)

špetka soli (0.006 g)

6 vajec (1 ks)

350 g krupicového cukru (350 g)

ovoce na zdobení dortu (0x)