Do půl hodinky
1 porce
Do pánve či rendlíku nasypeme cukr a necháme ho rozpustit na zlatý karamel. Raději ho ale nespouštíme z očí, může se nám snadno připálit. Když je cukr zcela rozpuštěný, přilíváme po troškách smetanu. Vždy počkáme, až se smetana spojí v horkým karamelem, až poté přilejeme další část. Směs bude velice bublat a je možné, že se karamel srazí. Mícháme a zahříváme dál, dokud se vše opět nespojí a nám nevznikne hladká a řídká karamelová omáčka. V tuto chvíli odstavíme z plotny a necháme vychladnout. V žádném případě karamel neochutnávejte, je extrémně horký! Pokud máte rádi slaný, tak můžete přidat i půl lžičky soli. Když je karamel horký, je velmi řídký, ale jak začne chladnout, tak zhoustne.
Mezi tím, co nám karamel chladne, si připravíme palačinky. Mléko a vajíčka prošleháme, předáme špetku soli a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří hladké a řidké těsto. Rozpálíme pánev s kapkou oleje a smažíme jednotlivé tenké palačinky. Během smažení si nakrájíme banán, nasekáme oříšky a vyšleháme smetanu do tuha. Když máme palačinky usmažené, naplníme je karamelem, šlehačkou a banánem. Nakonec posypeme nasekanými oříšky a můžeme podávat.