0
K pokladně

Palačinky s karamelem a banánem – banoffee palačinky

Palačinky s karamelem a banánem – banoffee palačinky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

240 ml Mléko (na těsto)
2 ks Vejce (na těsto)
140 g Hladká mouka (na těsto)
1 špetka Sůl (na těsto)
100 g Krupicový cukr (na karamel)
350 g Smetana ke šlehání (na karamel a na náplň)
2 ks Banány (na náplň)
1 hrst Pekanové ořechy (na náplň)

Postup přípravy

1. Připravíme karamel

Do pánve či rendlíku nasypeme cukr a necháme ho rozpustit na zlatý karamel. Raději ho ale nespouštíme z očí, může se nám snadno připálit. Když je cukr zcela rozpuštěný, přilíváme po troškách smetanu. Vždy počkáme, až se smetana spojí v horkým karamelem, až poté přilejeme další část. Směs bude velice bublat a je možné, že se karamel srazí. Mícháme a zahříváme dál, dokud se vše opět nespojí a nám nevznikne hladká a řídká karamelová omáčka. V tuto chvíli odstavíme z plotny a necháme vychladnout. V žádném případě karamel neochutnávejte, je extrémně horký! Pokud máte rádi slaný, tak můžete přidat i půl lžičky soli. Když je karamel horký, je velmi řídký, ale jak začne chladnout, tak zhoustne.

2. Připravíme palačinky

Mezi tím, co nám karamel chladne, si připravíme palačinky. Mléko a vajíčka prošleháme, předáme špetku soli a postupně přidáváme mouku, dokud se nevytvoří hladké a řidké těsto. Rozpálíme pánev s kapkou oleje a smažíme jednotlivé tenké palačinky. Během smažení si nakrájíme banán, nasekáme oříšky a vyšleháme smetanu do tuha. Když máme palačinky usmažené, naplníme je karamelem, šlehačkou a banánem. Nakonec posypeme nasekanými oříšky a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (na těsto) (240 ml)

Vejce (na těsto) (2 ks)

Hladká mouka (na těsto) (140 g)

Sůl (na těsto) (1špetka)

Krupicový cukr (na karamel) (100 g)

Smetana ke šlehání (na karamel a na náplň) (350 g)

Banány (na náplň) (2 ks)

Pekanové ořechy (na náplň) (1hrst)