Opečené bramborové škubánky s mletým mákem a tvarohem
Délka přípravy
Do hodinky
Ingredience
Nakoupit ingredience
1 kg
Brambory
350 g
Hrubá mouka
150 g
Cukr moučka
100 g
Sádlo
150 g
Mák mletý
200 g
Máslo
250 g
Tvaroh měkký
1 špetka
Sůl
Postup přípravy
1. Škubánky
- Oloupané, nakrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě do poloměkka, polovinu vody z uvařených brambor scedíme do misky a necháme bokem.
- Do brambor přidáme hrubou mouku a na mírném plamenu necháme pařit po dobu přibližně 10 min.
- Poté uhněteme v hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilévat zbylou vodu z brambor nebo přidat hrubou mouku.
- Z těsta tvarujeme noky (nebo placičky) pomocí lžíce, kterou jsme si omastili v másle nebo sádle.
- Noky poté opečeme dozlatova na sádle.
- Opečené noky posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem, přidáme tvaroh a polijeme rozpuštěným máslem.
Zobrazit recept
Skrýt recept
Nakupte potřebné ingredience
Zpět na recept