Do hodinky
1 porce
100 g cibule orestujeme na 100 ml oleje do zlatova, přidáme čočku, bobkový list, ocet, sůl, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Hotovou čočku dle potřeby zahustíme jíškou a dochutíme solí, cukrem a octem.
Zbytek cibule nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v hladké mouce, usmažíme na zbytku oleje do zlatova a necháme okapat.
Klobásu nařízneme a opečeme do zlatova. Vyklepnutá vejce usmažíme na pánvi.
Místo klobásy můžeme použít uzené maso. Uzenou krkovičku ohřejeme na páře nebo ji můžeme opéct na másle. K čočce s uzeným podáváme znojemské okurky. Okurky i maso vybírejte podle označení Klasa, BIO nebo Regionální potravina. Máte tak záruku špičkové kvality a chuti. Protože jak na Nový rok, tak po celý rok. Dobrou chuť.