Časově náročný
1 porce
Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte. V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem do tuha. Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsi. Vznikne nadýchaný krém. Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.
Asi 250 g jahod nakrájejte na plátky. Zbylé jahody si nechte na ozdobení dortu. Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí, jako dětské). Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery.
Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho. Na něho nandejte polovinu nakrájených jahod. Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (ty naopak chceme, aby se trochu rozmočily). Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něho opět zbylé nakrájené jahody.
Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70ml želatiny (podle průměru dortu). Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly.
Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky. Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formy.
Dort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku dole. Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu. Piškoty svažte stuhou. Povrch dortu dodekorujte celými jahodami.