0
K pokladně

Nakládaný eidam

Nakládaný eidam

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Eidam vcelku
1 ks Chilli papričky
3 g Pepř celý
3 g Nové koření
3 stroužek Česnek
1 ks Červená cibule
0.3 ml Slunečnicový olej
2 větviček Tymián
3 větvičky Rozmarýn

Postup přípravy

1. Krájíme

Eidam nakrájejte na kostičky, asi 1x1 až 2x2 cm velké. Loupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte a rozbijte a tymián oberte z větviček.

2. Skládáme

Do sklenice postupně skládejte sýr, cibuli a přidávejte i další ingredience. Chilli papričky můžete přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejete.

3. Zaléváme a necháme odstát

Až bude sklenice plná, zalijte ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno. Sklenicí několikrát lehce bouchněte, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřete. Uložte na 5 - 7 dnů do lednice. Před podáváním nechte několik hodin odstát při pokojové teplotě.

Nakupte potřebné ingredience

Eidam vcelku (200 g)

Chilli papričky (1 ks)

Pepř celý (3 g)

Nové koření (3 g)

Česnek (3 stroužek)

Červená cibule (1 ks)

Slunečnicový olej (0.3 ml)

Tymián (2větviček)

Rozmarýn (3větvičky)