Do dvou hodin
1 porce
Bůček i plec nakrájejte na stejně velké kostky, o něco větší než maso při přípravě guláše.
Cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka, česnek na tenké plátky.
Dno pekáčku vytřete trochou sádla. Vložte kostky masa, dobře osolte, přidejte mletý i celý kmín a pepř. Koření a sůl do masa vmasírujte. Můžete přidat jen mletý nebo drcený kmín – mletý kmín se do masa lépe prolne, celý kmín je o něco tradičnější, na mase dobře vypadá a na skus umocní jemně kmínovou chuť masa.
K masu přidejte cibuli a česnek a promíchejte. Zalijte pivem a pekáč přiklopte.
V troubě pečte přiklopené asi 45 minut, poté odklopte a dopékejte pěkně na barvu dalších 45–60 minut.
Podávejte se špenátem nebo zelím, s bramborovými knedlíky nebo můžete zkusit i chlupaté knedlíky.