Mexická polévka

Mexická polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Bio hovězí mleté maso (cca 500g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 stroužky Česnek (cca 70g)
0 g Giana Fazole červené ve sladkoslaném nálevu 400g
250 g Valfrutta Krájená rajčata 400g
0 g Kukuřice 350g
1 ks Chilli Jalapeno 50g
1 ks Paprika červená (cca 200g)
150 g Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g
1 větvičky Koriandr květináč "13 cm”
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 lžíce Mida's Koriandr mletý 100g
0 lžíce Kotányi Kmín římský celý 25g
1 lžíce J.C. Horn Skořice mletá 20g
2 stroužky Figaro Sladká Vášeň 70% kakaa hořká čokoláda 100g
250 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
0 ks Lukana Slunečnicový olej 1l

Postup přípravy

1. Polévku vaříme

Cibuli nakrájíme, ve vyšším kastrůlku na oleji orestujeme, přidáme nakrájený česnek, jalapenos, chilli, maso a restujeme. Jakmile bude mleté maso od sebe oddělené, zalijeme vodou, (vývarem), vaříme asi 30 minut, přidáme krájená rajčata, fazole, kukuřici, papriku, koření a povaříme 15 minut.

2. Dochutíme

Na závěr dochutíme hořkou čokoládou.

3. Můžeme podávat

Polévku podáváme se zakysanou smetanou, čerstvým koriandrem a pšeničnou tortillou.

Nakupte potřebné ingredience

Bio hovězí mleté maso (cca 500g) (300 g)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (2 stroužky)

Giana Fazole červené ve sladkoslaném nálevu 400g (0 g)

Valfrutta Krájená rajčata 400g (250 g)

Kukuřice 350g (0 g)

Chilli Jalapeno 50g (1 ks)

Paprika červená (cca 200g) (1 ks)

Madeta Jihočeská tradiční zakysaná smetana 200g (150 g)

Koriandr květináč "13 cm” (1větvičky)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)

Mida's Koriandr mletý 100g (0 lžíce)

Kotányi Kmín římský celý 25g (0 lžíce)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (1 lžíce)

Figaro Sladká Vášeň 70% kakaa hořká čokoláda 100g (2 stroužky)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (250 ml)

Lukana Slunečnicový olej 1l (0 ks)