Meat pie

Meat pie

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

275 g Brick Čerstvé listové těsto 275g
1 ks Vejce BIO M 6ks
250 g Mleté maso hovězí a vepřové mix 20% 500g
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
3 stroužky Česnek (cca 70g)
4 g Vitana Paprika uzená sladká mletá 23g
2 g Kotányi Oregáno drhnuté 8g
2 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
0 g Pepř černý mletý 15g
10 ml Heinz Worcesterová omáčka 150ml
200 g IAN Drcená rajčata 400g
1 větviček Rozmarýn řezaný balený 30g

Postup přípravy

1. Na pánvi připravíme náplň

Na pánvi si na olivovém oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku, přihodíme nasekaný stroužek česneku. Přidáme mleté maso, dobře ho opečeme, přisypeme oregano, papriku, zbytek česneku, lžičku worchestrové omáčky, posekaný rozmarýn, dobře osolíme a opepříme. Zalijeme drcenými rajčaty a necháme provařit asi půl hodiny. Směs necháme vystydnout.

2. Navrstvíme a košíčky pečeme

Z těsta si vyřežeme kruhy, vyložíme s nimi muffinovou formu. Navrstvíme masovou směs, zakryjeme těstem a přimáčkneme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut, potom vyndáme z košíčků a dopečeme dalších 15 minut. Podáváme s rajčatovou nebo barbeque omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Brick Čerstvé listové těsto 275g (275 g)

Vejce BIO M 6ks (1 ks)

Mleté maso hovězí a vepřové mix 20% 500g (250 g)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (3 stroužky)

Vitana Paprika uzená sladká mletá 23g (4 g)

Kotányi Oregáno drhnuté 8g (2 g)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (2 g)

Pepř černý mletý 15g (0 g)

Heinz Worcesterová omáčka 150ml (10 ml)

IAN Drcená rajčata 400g (200 g)

Rozmarýn řezaný balený 30g (1větviček)